SZÁZSZORSZÉP ÓVODA KISKUNFÉLEGYHÁZA

Kedves érdeklődők

 

A Százszorszép Óvoda honlapjának célja!
Betekintést nyerhetnek óvodánk életébe, programjaiba, rendezvényeibe.
Pillanatképeket láthatnak gyermekeik mindennapjaiból ,  informálódhatnak a pedagógusok szakmai sokszínűségéről.

Százszorszép Jótékonysági bál

Százszorszép Jótékonysági bál
EGY ÉJSZAKA A VILÁG KÖRÜL...
Vacsorajegyek elővételben a Százszorszép Óvoda titkárságán 7000 Ft-os áron vásárolhatók meg!
A vacsora menüje:
- Sültes tál
- Marha pörkölt
- Vega tál
A menü a vacsorajegy megvásárlásakor választható!
Öltözékeddel jelenítsd meg az adott ország viseletét, ahová szívesen utaznál.
Zene: DJ Freddyboy/ Péter Földes, a Százszorszépek személyi Dj-je
Mindenkit szeretettel vár az óvoda kollektívája és szülői közössége!

 

Télűző jelmezbál a Százszorszép Óvodában

 


Február 8-án, szerdán tartottuk a gyermekek által oly nagyon várt Farsangi mulatságot. A kicsinyek hetek óta tervezgették, mesélték ki milyen jelmezben szeretne jönni a mai napon. Ezen a napon mindenki megmutathatta, hogy mivé illetve kivé szeretne válni. Nagyon ötletes szülők által készített jelmezeket láthattunk. Megtelt az óvoda zsibongó gyermekekkel, és zenével, hangszerekkel űztük el a telet, hogy jöjjön végre a Kikelet!

DSC496211
DSC503411
DSC494211
DSC507311
DSC504511
DSC506111
DSC507011
DSC498311
DSC502711
DSC495711

 

Újabb beruházás valósult meg a Százszorszép Óvodában

 


A Petőfi lakótelepen található Százszorszép Óvoda a vezetőségének és nagyszerű dolgozóinak köszönhetően folyamatosan fejlődik.

Ezúttal is egy többrétű projekt megvalósításáról számolt be Fricska Gyöngyi, a Napköziotthonos Óvoda intézményvezető helyettese.

- Régóta dédelgetett álmunk vált valóra tavaly szeptemberben, amikor elkészült az óvoda előtti kerékpártároló. Nagyon sok szülő és néhány gyermek is kerékpárral jár intézményünkbe, ez tette indokolttá egy olyan kerékpártároló kialakítását, mely nemcsak a megfelelő tárolást biztosítja, hanem esztétikus látványt is nyújt – tudtuk meg az óvoda vezetőjétől, aki azt is elárulta, hogy nagyon nagy segítségére voltak a projekt megvalósításában Juhász László a Városüzemeltetési Osztály vezetője és Ódor László a Szociális és Közfoglalkoztatási Osztály vezetője.

- A szép kerékpártárolót nézegetve merült fel a következő ötlet: le kellene festeni az épületet is. Az óvoda nevéből – Százszorszép – egyértelműen adódott az, hogy minél színesebb, élénkebb legyen a festés. Miután kitaláltuk a színeket, elhatároztuk, hogy kicseréljük a könyöklőket is. Így már a konkrét tervekkel kerestük fel a Hufbau AKKER Építőanyag Kereskedést árajánlatért. Nagyon nagy meglepetésünkre és örömünkre Kis Gábor, a cég értékesítési vezetője felajánlotta támogatásukat és a festéket teljesen ingyenesen bocsátották rendelkezésünkre – mesélt a részletekről Fricska Gyöngyi.

Az anyagi segítségnek, Lantos Szabolcs keze munkájának és az egész óvoda kollektívájának köszönhetően megvalósult a homlokzati és az egyes kő részek festése, sőt az ereszcsatornák is megújultak, láncocskákkal lettek ellátva.

- Az épület kívülről már nagyon szépen festett, a szülőváróba belépve azonban a régi taposó és a kopott falak már nem illettek a képbe. S mivel a festésre szánt pénzünk megmaradt, így azt a szülőváró újra taposózására, a falak, a vasszerkezetek, a radiátor és az ajtó festésére fordítottuk. Sőt még az emeleti rész korlátját is sikerült átfesteni – részletezte a munkálatokat Fricska Gyöngyi és hálával említette a Hufbau AKKER Építőanyag Kereskedésen kívül az ELŐSZER Kft-t is, melynek dolgozói a párkányok meghajlításában közreműködtek.

Kis Gábor, a Hufbau AKKER Építőanyag Kereskedés értékesítési vezetője lapunknak elmondta, hogy cégük az ország hét városában működik és igyekeznek mindenhol a legtöbbet nyújtani. Elsősorban az oktatási- és közintézményeknek segítenek lehetőségeikhez mérten, és az ügyesebb diákok szakmai versenyre való felkészülését is támogatják a megfelelő anyagokkal.

- Ha a fiatalok a jelen kor legmegfelelőbb anyagaival tudnak bánni és dolgozni, akkor a munkaerő piacon is esélyesebbek lesznek – szögezte le Kis Gábor, aki azt is elárulta, hogy cégük most elsőként támogatott óvodát.

- Nagyon tetszik, amit az imént láttam. Valóban sikerült ezúttal is egy jó célt támogatnunk. Tökéletes volt a színválasztás és nagyon szép lett minden – tette hozzá.

Az újabb jelentős beruházás az óvoda dolgozóinak összefogása és a támogatók nélkül nem valósulhatott volna meg. Igaz az alapítványi pénz is megfogyatkozott, de remélhetőleg a következő jótékonysági bál – 2023. április 15-én - a tavalyihoz hasonlóan sikeres lesz, és újabb terveket szövögethetnek a Százszorszép Óvodában.

Forrás: infokiskunfelegyhaza.hu

Megújult Százszorszép óvoda fogadja a gyerekeket és a szülőket a Petőfi lakótelepen

A Százszorszép Óvoda vezetősége folyamatosan arra törekszik, hogy szépítse az intézményt és annak környékét. A gyerekek és a szülők örömére minden évben újabb és újabb fejlesztésekről számolhatnak be. A talpasösvény, a zenélő kerítés, a kültéri mászófal, a sportudvar, a bogárhotel, a függőkert és magaságyások, a médiakuckó és a fejlesztőfal megvalósítása után tavaly az épület szépítését tűzték célul. Így az idei esztendő is egy örömteli beszámolóval kezdődhetett.


Fricska Gyöngyi intézményvezető szerdán sajtótájékoztató keretében mutatta be az elmúlt hónapokban történt újításokat. Elsőként az óvoda előtti kerékpártárló felújítását és bővítését említette. Mint mondta, ezt már régóta tervezték, hiszen sok szülő és gyermek jár biciklivel az óvodába. Ennek megvalósításában az önkormányzat is segítséget nyújtott az intézménynek – hangsúlyozta Fricska Gyöngyi. 

Folytatva a beszámolót elmondta, ha már a kerékpártároló megújult, akkor az óvodaépület sem maradhatott szürke, ezért az óvoda nevéhez méltón színesre festették a külső homlokzatot. Az ehhez szükséges többszáz ezer forint értékű festéket pedig felajánlásként kapták az Akker Plusz Kft-től. A festéssel együtt az ablakpárkányokat is kicserélték. 

A megszépült homlokzat mellett a bejárati ajtót sem hagyták felújítás nélkül, így azt is újramázolták, valamint a szülői váróhelyiséget is újraburkolták és -festették. A munkálatok zömét Lantos Szabolcs, az intézmény karbantartója végezte, de az óvoda valamennyi munkatársa kivette a részét a felújításból – sorolta az intézményvezető. 

Azt is hozzátette, hogy a felmerült költségeket az óvoda alapítványa a jótékonysági bálból befolyt támogatásokból finanszírozta.  

Fricska Gyöngyi végezetül azt is elmondta, hogy ezúttal összességében csaknem egymillió forint értékben valósultak meg fejlesztések a Petőfi lakótelep óvodájában.

Kis Gábor, az Akker Plusz Kft. értékesítési vezetője is részt vett a szerdai sajtótájékoztatón. Elmondta, társaságuk rendszeresen támogat intézményeket, főként középiskolák szakmai képzését, tehetséges tanulók versenyre való felkészítését segítik minőségi, építőipari alapanyagokkal. Óvoda festését most először támogatták.

Forrás: baon.hu

Elérhetőség

Kiskunfélegyházi
Napköziotthonos Óvoda
Százszorszép Óvoda Tagintézmény

6100 Kiskunfélegyháza,
Darvas tér 11
Tel.:  (76) 461-190

06/70-648 1079

Email:
szazszorszep00@freemail.hu
darvasovi1981@gmail.com

Térkép

Keresés

Naptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Névnap

2023. június 3. szombat
Klotild, Kevin
A Nap kel 04:53-kor,
nyugszik 20:44-kor.

Holnap
Bulcsú
napja lesz.

Időjárás

 

Kapcsolat közművelődési intézményekkel