SZÁZSZORSZÉP ÓVODA KISKUNFÉLEGYHÁZA

 


Óvodánk mindennapjaiban különleges szerepet tölt be a mese mágikus világa. Mindennap elrepülve Meseországba, a meséket hallgatva vagy dramatikus játékokkal eljátszva, átélhetik a gyerekek azt a mágikus világot, ami indirekten formálja „lelküket”, bontakozó igazságérzetüket, kifejezőkészségüket, beszédértésüket, „egyéniségüket” - jelentősen felkészítve őket ezzel az iskolai életre.
Hiszen ki ne szerette volna gyermekkorában a királylányt megmenteni a sárkánytól vagy szépséges és jóságos királylányként hintón szárnyalni.
Nagycsoportban már nem csak a megismert mesék elmesélésére vagy eljátszására képesek a gyerekek, hanem saját képzeletükre és az általuk megismert és megszeretett mesék szófordulataira építve KÉPESEK SAJÁT MESÉK KITALÁLÁSÁRA.
Egy ilyen mesével lepte meg a Ficánka csoportot Balogh Luca a meghirdetett karantént megelőző héten.
A mesét Luca édesanyja leírta Luca pedig gyönyörű „meseillusztrációval” egészítette ki. Amikor „elrepültünk” a mese kezdeményezés keretén belül MESEORSZÁGBA és kinyílt Luca „könyve” a gyerekek szinte pisszenés nélkül hallgatták Mókuci történetét. Amikor vége lett akkor az igazi elismerésként maguktól kezdtek el tapsolni. VARÁZSLATOS PILLANAT VOLT.
Ezután délelőtt, mivel esős napunk volt, sokan telepedtek a „rajzos” asztalhoz, hogy ők is elkezdjék a „meseköyvüket”.
PÁR NAP MÚLVA AZONBAN BEVEZETTÉK A KARANTÉNT és az új helyzet átformálta ezt a csörgedező útnak indult „kezdeményezést” a gyerekek között.
Akkor úgy gondoltuk, hogy először a csoport Szülői által létrehozott zárt facebookos csoporton belül arra kérjük a szülőket és a gyerekeket egyaránt, hogy Luca meséjét követve alkossanak és tegyék fel a gyerekek „meséit”.
MI EZEKEN A MESÉKEN KERESZTÜL KÖNNYÍTETTÜK MEG EGYMÁS HIÁNYÁNAK AZ ELVISELÉSÉT A KARANTÉN HOSSZÚ HETEIN KERESZTÜL ÖRÖMMEL VÁRTUK ÉS OLVASTUK A KÜLÖN-KÜLÖN FELHELYEZETT ALKOTÁSOKAT. MI ÓVÓNŐK PEDIG SOHA NEM GONDOLTUK, HOGY MENNYIRE HIÁNYOZHAT SZÁMUNKRA A GYEREKEK ZSIVAJA KEDVES JELENLÉTE, HISZEN MÉG SOHA NEM VOLTUNK ILYEN HOSSZÚ IDEIG GYEREKMENTES ÖVEZETBEN. ÉS BÁR VARRTUK A MASZKOKAT, DE NAPOK MÚLTÁVAL NEHEZEN ÉLTÜK MEG A GYEREKEK HIÁNYÁT.

MONDHATNI, HA NINCS KARANTÉN TALÁN EZ A KÖNYV SEM SZÜLETETT VOLNA MEG.
De ezeken a közös zárt facebookos  csoportba felhelyezett meséken keresztül újra
EGYMÁSRA GONDOLHATTUNK, HA MÁSKÉNT IS DE ÚJRA EGYÜTT LEHETTÜNK.
AZ, HOGY ILYEN GYÖNYÖRŰEN MEGSZERKESZTETT FORMÁBAN IS ÉLETRE KELHETETT A CSOPORTUNKBA JÁRÓ FELFÖLDI BENDEGÚZ ANYUKÁJÁNAK FELFÖLDINÉ RETKES ANDREÁNAK FÁRADHATATLAN, LELKES MUNKÁJÁT, SZÁMÍTÓGÉPES TUDÁSÁT DÍCSÉRI.
EZÚTON IS KÖSZÖNJÜK NEKI ÉS LÁTHATATLAN SEGÍTŐINEK MUNKÁJUKAT.

Most pedig az óvodánk honlapjára való felhelyezésével, útjára indítjuk, hogy mások szívét is meghódítsa.

Ficánka meséi: LINK

 

Elérhetőség

Kiskunfélegyházi
Napköziotthonos Óvoda
Százszorszép Óvoda Tagintézmény

6100 Kiskunfélegyháza,
Darvas tér 11
Tel.:  (76) 461-190

Email:
darvasovi1981@gmail.com

Térkép

Keresés

Naptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Névnap

2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna, Hanna
A Nap kel 05:34-kor,
nyugszik 18:16-kor.

Holnap
Auguszta
napja lesz.

Időjárás

 

Kapcsolat közművelődési intézményekkel

 

 

 

string